De Microsoft HoloLens bril is erg verrassend

Er zijn soms van die nieuwe technologische speeltjes waar je ook als vrouw erg enthousiast van kan worden. Neem nou het nieuwste paradepaardje van Microsoft de “HoloLens bril”. Deze bril haalt computerprogramma's en spelletjes naar het “echte leven”. Wie de HoloLens opzet, ziet in eerste instantie gewoon zijn eigen omgeving, zoals bij een normale bril, totdat je de lens inschakelt.

Wat is er zo bijzonder?
Volgens Microsoft “begrijpt de lens de omgeving”. Het apparaat herkent objecten zoals: muren, tafels, stoelen waardoor de hologrammen op een natuurlijke manier in de gewone wereld geprojecteerd worden. Dit wil dus zeggen dat je ook de echte wereld om je heen ziet. Dus met de bril op zie je nog steeds je eigen tafel in je woonkamer staan. Het bijzondere is dan ook dat je gewoon rond kan lopen met je bril op zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je tegen je tafel loopt.

Funcionaliteit
Ook herkent deze bijzondere lens je stem, handgebaren en –bewegingen. Je kan met deze bril hologrammen oppakken en verplaatsen, en met je stem aansturen. Voor een buitenstaander ziet het er raar uit wanneer je iemand heftige bewegingen ziet maken in de lucht. Ook zie ik nieuwe mogelijkheden die ik in onze dagelijkse werkzaamheden kan toepassen. Wanneer een klant een probleem met zijn computer heeft is het niet meer noodzakelijk om er naar toe te rijden. De klant zet zijn bril op en laat mij meekijken wat hij ziet. Op deze manier kan ik ook de kabels aan de achterkant van de computer bekijken, en waar nodig instructies geven om de juiste kabel aan te sluiten.

Gamen
Ook de game wereld zal een nieuw tijdperk tegemoet gaan. Je zult je als het ware in je "gamewereld" wanen. Je voelt hoe je vijanden je belagen en je wilt geen seconde verliezen om ze te bestrijden.

Ontwikkeling
Volgens Microsoft hebben ze aan deze ontwikkeling in het geheim gewerkt Ze hebben het dan ook goed geheim weten te houden aangezien ze op een ongebruikelijke plek (een verdieping onder het publiek toegankelijke Visitors center) hieraan gewerkt hebben.

De toekomst?
Tijdens de demonstraties zag de bril er goed uit, maar hoe het is om de bril “echt” te dragen is moeilijk in te schatten. Microsoft is altijd goed in het presenteren van nieuwe producten. Maar hoe het uitvalt, als het eenmaal op de markt is, is afwachten.

Is dit artikel nuttig?

Uw beoordeling: Geen (22 stemmen)
We zouden het leuk vinden als u ons laat weten of u dit artikel nuttig vindt. Geef 1 tot 5 sterren afhankelijk hoe nuttig u dit artikel vindt.

Deel dit bericht

Ons volgen

Laat een reactie achter

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van website's en email adressen worden automatisch omgezet naar een link.
  • Regels en paragrafen worden automatisch afgebroken.

Filtered HTML

  • Adressen van website's en email adressen worden automatisch omgezet naar een link.
  • HTML tags die zijn toegestaan: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch afgebroken.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.