De Microsoft HoloLens bril is erg verassend.

De Microsoft HoloLens bril. 1 jaar later. Een van de opvallendste aankondigingen van ruim 1 jaar geleden was de  Hololens van Microsoft. 

Opvallend

Van hardware tot software was er genoeg werk verricht, om tot een goed eindproduct te komen. Hoe gaat het nu met deze speciaal ontwikkelde slimme computerbril? We zijn inmiddels ruim 1 jaar verder. Inderdaad, het lijkt op een slimme technologische mix tussen HTC Vive of Oculus Rift en Google Glass. Maar het is meer dan dat. Het is een technologische mix. Deze superslimme hologrambril representeert de volgende generatie van computers en holographic computing. Wat betekent dat het je in staat stelt om aan deze virtuele wereld deel te nemen. Virtuele voorwerpen (hologrammen) zullen voor je neus worden geprojecteerd. Ook kun je in de nabije toekomst op deze nieuwe manier naar sport wedstrijden kijken. Microsoft HoloLens: de toekomst van sportconsumptie?

Ontwikkeling

Iedere 3 maanden krijgt een nieuwe lichting ontwikkelaars de bril geleverd. Voor drieduizend dollar krijgen de ontwikkelaars de bril, een beschermende houder en de Clicker, (kleine afstandsbediening voor de interface). Ook probeert Microsoft zoveel mogelijk ontwikkelaars te bewegen apps te maken voor de bril, zodat er software beschikbaar is bij een komende consumentenrelease. En dat is het al langer dan een jaar, want de Developer Edition is identiek aan het model van 1 jaar geleden.

Minpunten

Het grootste minpunt is altijd nog aanwezig: het beperkte gezichtsveld voor de 3d-beelden. Het lijkt wel iets te zijn verbeterd ten opzichte van vorig jaar, maar zoals de promovideo's van Microsoft, zie je de beelden nog steeds slechts door twee kleine lensvenstertjes die in de bril geïntegreerd zijn. De vensters nemen bij lange na niet je hele blikveld in en het gevolg is dat de 3d-beelden, (hologrammen) vaak halverwege worden afgebroken, tenzij je je op een afstand bent. Of dit probleem is opgelost is niet bekend, Microsoft heeft er nog niets over losgelaten. 

Probleem

Het is een probleem want het doet ernstig afbreuk aan de ervaring van onderdompeling en is daarmee een struikelblok voor het succes. wel is de kalibratie geïntegreerd. dat wil zeggen, Dat je bij het eerste gebruik een aantal stappen doet waarbij je voor elk oog een aantal keer een vinger moet houden. De camera in de Hololens scant je vinger en kalibreert zo de weergave.

Functionaliteit

Het menu kun je oproepen door je hand voor de bril te houden en deze te openen. Het menu verschijnt dan in het midden van je blikveld; Door licht met je hoofd te bewegen verschijnt de cursor over het menu. Door je vingerbeweging maak je een keuze. Onderdeel van het menu zijn standaard onder andere Cortana, de Edge-browser, feedback, Photo en de Store.

Build 2016

Zes gebruikers moesten hun brillen met elkaar verbinden, met een laptop die als hub diende. Vervolgens kon elke gebruiker aangeven dat er een gezamenlijk eindpunt vastgesteld kon worden. Alle gebruikers zagen op dezelfde plek een virtueel object en ieder moest dit kunnen oppakken en ergens neerzetten. Tot slot konden alle gebruikers een avatar kiezen, die dan op de schouder van de gebruiker zichtbaar werd.

Is dit artikel nuttig?

Uw beoordeling: Geen (4 stemmen)
We zouden het leuk vinden als u ons laat weten of u dit artikel nuttig vindt. Geef 1 tot 5 sterren afhankelijk hoe nuttig u dit artikel vindt.

Deel dit bericht

Ons volgen

Laat een reactie achter

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van website's en email adressen worden automatisch omgezet naar een link.
  • Regels en paragrafen worden automatisch afgebroken.

Filtered HTML

  • Adressen van website's en email adressen worden automatisch omgezet naar een link.
  • HTML tags die zijn toegestaan: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch afgebroken.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.